سوابق مراکز درمانی اصفهان
قدیمیترین بیمارستان اصفهان درسال 1282 بازرگانی به نام امین الشریعه باغ جوکاری شدهای به بزرگی 11 هزارمتر در کوی تبریزیها (عباس آباد) را خریداری نمود تا بیمارستان جلفا بدانجا آورده شود.
دکتر دونالد کار، بانو مری بِرد و اسقف تامسون این جابجایی را به سرانجام رساندند و نام آنرا بیمارستان مسیحی (Christian hospital) گذاشتند که امروزه به بیمارستان عیسیبنمریم تغییر نام داده است.
ساختمان نخستین بیمارستان دربر گیرنده یک بخش زنان، یک سالن کوچک و یک آشپزخانه و رختشوخانه ساده بود. درب ورودی بیمارستان در نبش کوچه پارس بود که به یک هشتی باز میشد. سپس راه شرقی به بخش مردان و راه جنوبی به حیاط باز میشد.
در سالهای بعد کنار هشتی درمانگاه چشمپزشکی ساخته شد و دکتر غلامحسین فروغی به درخواست بنیاد کریستوفل چشمپزشکی بیمارستان را راهاندازی کرد.
نمونهای دیگر از دشواری آن روزگار این بوده که دکتر کار خودش از بوشهر دستگاه پرتونگاری ایکس را بر بار شتر نهاده و به اصفهان آورد. در سال ۱۲۸۴ خورشیدی با راهاندازی بخش زنان در بال جنوبی و کنار خیابان عباسآباد گسترش یافت و دوبخشه شد (بیمارستان مردان و بیمارستان زنان). در آن زمان بیمارستان دارای دو ساختمان دو طبقه در سوی شمالی، دو سالن و دو اتاق کوچک شد و در بقیه زمین یک زیست بوم سرسبز درخت و گلکاری شد.
پهنه بیمارستان نزدیک ۱۱ هزار مترمربع و زیر ساخت آن ۷۵۰۰ متر مربع و بقیه فضای سبز و دو خانه بود. پزشکان، ماماها و پرستارانی همچون میس میلز، میس برگ، میس هِن از کشورهای گوناگونی مانند انگلیس، کانادا، آلمان، و استرالیا در این بیمارستان به درمان بیماران میپرداختهاند.
خیابان شمس آبادی در آن سالها کوچه باغی باریک و کالسکه رو بود که در روند پهنسازی و آسفالت نمودن آن نمای شرقی بیمارستان که درون خیابان افتاد، به دستور شهرداری ویران شد. سپس ساختمان نویی به جای آن ساختند و دو بخش مردان و زنان را به هم پیوستند که امروزه در میان آن دو درب اصلی و راهروی ورودی بیمارستان ساخته شده است.
سوی دیگر خیابان عباسآباد زایشگاهی بود که بعدها بخش درمان کچلی با رادیوتراپی به آن افزوده شد و زایشگاه به بیمارستان آورده شد. این بیمارستان نیز در زمان راهاندازیاش پیشرفتهترین بیمارستان شهر اصفهان شناخته میشد.
بُرمانگری (عمل جراحی) برای نخستین بار در بیمارستان بُغوزخانیان و سپس بیمارستان مسیحی انجام شده است. پزشکان، ماماها و پرستاران از کشورهای گوناگونی مانند انگلیس، کانادا، آلمان، و استرالیا در این بیمارستان به درمان بیماران میپرداختند.
تحلیل جایگاه پروژه در سیاستهای کلان اقتصادی کشور بیمارستان به عنوان بازوی مهم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و اولین سطح ارجاع خدمات درمانی، با قلمرو و مسئولیتهای مشخص، مهمترین موسسه بهداشتی و درمانی در هر کشوری به شمار میآید. به عبارت دیگر، محل اصلی هرگونه ایجاد هزینه برای بخش درمان اعم از پژوهش، بستری […]
انواع بیمارستان ها: در این بخش به معرفی انواع بیمارستانها و بخشهای تشکیلدهنده یک بیمارستان میپردازیم. اگرچه در منظر مردم و نگاه عمومی، تمامی مراکز درمانی مجهز به تخت بستری، بیمارستان هستند، اما بیمارستانها انواع مختلف و متفاوتی دارند. برای تبیین مشخصات هر یک از انواع بیمارستانها، در ابتدا نوعی گروهبندی بیمارستانی لازم است. از […]
دیدگاهتان را بنویسید