تحلیل جایگاه پروژه در سیاستهای کلان اقتصادی کشور
بیمارستان به عنوان بازوی مهم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و اولین سطح ارجاع خدمات درمانی، با قلمرو و مسئولیتهای مشخص، مهمترین موسسه بهداشتی و درمانی در هر کشوری به شمار میآید. به عبارت دیگر، محل اصلی هرگونه ایجاد هزینه برای بخش درمان اعم از پژوهش، بستری کردن و درمان، بیمارستانها میباشند.
به طور کلی سلامت هر فرد و جامعه در گرو وجود مراکزی است که سلامت وی را تأمین میکنند. یکی از این مراکز که به طور مستقیم در تأمین سلامت فرد و جامعه دخیل است، وجود مراکز خدمات درمانی و از جمله بیمارستانها است. دسترسی سریع و به موقع به بیمارستانها همراه با خدمات ارزان بخصوص در جوامع شهری، نقش بسیار مهمی را بازی میکند.
در حالیکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی اصلی سلامت جامعه است، لازم به ذکر است که سلامت یک مفهوم بین بخشی است و تنها با جلب مشارکت بین بخشهای مختلف تأثیرگذار بر سلامت، میتوان به اهداف شعار انسان سالم، محور توسعه پایدار، دست یافت.
به منظور حفظ و ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی آحاد مردم، لازم است در تدوین سیاستها و راهبردهای کلان کشور و همچنین در طراحی و اجرای برنامهها در حوزههای مختلف مقوله سلامت در اولویت قرار گیرد. در عین حال متناسب با پیشرفتهایی که در تکنولوژی رخ میدهد و تغییراتی که در شرایط محیطی و اجتماعی اتفاق میافتد لازم است برنامههای بهداشتی و درمانی نیز اصلاح شده و ارتقا یابند.
از آنجایی که پروژه مورد بررسی در این گزارش در رابطه با احداث یک بیمارستان مجهز در استان اصفهان است و با توجه به تأثیراتی که احداث یک واحد درمانی بر شاخصهای درمانی و بهداشتی یک کشور میگذارد، در این بخش به بررسی اهداف و چشمانداز نظام سلامت کشور میپردازیم.
بر اساس چشمانداز کشور در سال 1404 ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فنآوری در سطح منطقه و با تعامل سازنده در روابط بینالملل برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصتهای برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده به دور از فقر، فساد، تبعیض و بهرهمند از محیط زیست مطلوب.
همچنین بر اساس چشمانداز سلامت کشور در سال 1404 ایران کشوری است با مردمی دارای بالاترین سطح سلامت و توسعه یافتهترین نظام سلامت در منطقه.
اما سیاستهای کلی مصوب در این راستا که در ارتباط مستقیم با سلامت میباشند، عبارتند از:
همچنین جهتگیریهای کلی در این راستا بر طبق مصوبات برنامههای توسعه کشور به شرح زیر است:
مردم و بخشهای توسعه سالمتر
مردم در جنبههای جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی سالمتر خواهند بود و مشارکت بیشتری در سالم ماندن خواهند نمود. تمامی بخشهای دولتی و غیردولتی در تولید محصولات و خدمات خود تلاش بیشتری برای حفاظت از انسان سالم خواهند کرد.
نظام ارائه خدمات سلامت عادلانهتر و کیفیتر
مراقبتها و خدمات جامع و با کیفیت سلامت در سامانهای مبتنی بر پزشک خانواده و نظام ارجاع برای تمامی جامعه به طور عادلانه ارائه خواهد شد.
تولید و حاکمیت یکپارچه، پاسخگوتر و تأمین مالی پایدارتر
تولید سلامت یکپارچه و تأمین مالی عادلانه و مبتنی بر بیمه سلامت است و بر رفع نیازهای مردم با حفظ کرامت انسانی آنها متمرکز خواهد گردید.
انواع بیمارستان ها: در این بخش به معرفی انواع بیمارستانها و بخشهای تشکیلدهنده یک بیمارستان میپردازیم. اگرچه در منظر مردم و نگاه عمومی، تمامی مراکز درمانی مجهز به تخت بستری، بیمارستان هستند، اما بیمارستانها انواع مختلف و متفاوتی دارند. برای تبیین مشخصات هر یک از انواع بیمارستانها، در ابتدا نوعی گروهبندی بیمارستانی لازم است. از […]
سوابق مراکز درمانی اصفهان قدیمیترین بیمارستان اصفهان درسال 1282 بازرگانی به نام امین الشریعه باغ جوکاری شدهای به بزرگی 11 هزارمتر در کوی تبریزیها (عباس آباد) را خریداری نمود تا بیمارستان جلفا بدانجا آورده شود. دکتر دونالد کار، بانو مری بِرد و اسقف تامسون این جابجایی را به سرانجام رساندند و نام آنرا بیمارستان مسیحی […]
دیدگاهتان را بنویسید