تحلیل جایگاه پروژه

تحلیل جایگاه پروژه

تحلیل جایگاه پروژه در سیاست‌های کلان اقتصادی کشور

بیمارستان به عنوان بازوی مهم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و اولین سطح ارجاع خدمات درمانی، با قلمرو و مسئولیت‌های مشخص، مهم‌ترین موسسه بهداشتی و درمانی در هر کشوری به شمار می‌آید. به عبارت دیگر، محل اصلی هرگونه ایجاد هزینه برای بخش درمان اعم از پژوهش، بستری کردن و درمان، بیمارستان‌ها می‌باشند.

به طور کلی سلامت هر فرد و جامعه در گرو وجود مراکزی است که سلامت وی را تأمین می‌کنند. یکی از این مراکز که به طور مستقیم در تأمین سلامت فرد و جامعه دخیل است، وجود مراکز خدمات درمانی و از جمله بیمارستان‌ها است. دسترسی سریع و به موقع به بیمارستان‌ها همراه با خدمات ارزان بخصوص در جوامع شهری، نقش بسیار مهمی را بازی می‌کند.

در حالیکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی اصلی سلامت جامعه است، لازم به ذکر است که سلامت یک مفهوم بین بخشی است و تنها با جلب مشارکت بین بخش‌های مختلف تأثیرگذار بر سلامت، می‌توان به اهداف شعار انسان سالم، محور توسعه پایدار، دست یافت.

به منظور حفظ و ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی آحاد مردم، لازم است در تدوین سیاست‌ها و راهبردهای کلان کشور و همچنین در طراحی و اجرای برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف مقوله سلامت در اولویت قرار گیرد. در عین حال متناسب با پیشرفت‌هایی که در تکنولوژی رخ می‌دهد و تغییراتی که در شرایط محیطی و اجتماعی اتفاق می‌افتد لازم است برنامه‌های بهداشتی و درمانی نیز اصلاح شده و ارتقا یابند.

از آنجایی که پروژه مورد بررسی در این گزارش در رابطه با احداث یک بیمارستان مجهز در استان اصفهان است و با توجه به تأثیراتی که احداث یک واحد درمانی بر شاخص‌های درمانی و بهداشتی یک کشور می‌گذارد، در این بخش به بررسی اهداف و چشم‌انداز نظام سلامت کشور می‌پردازیم.

بر اساس چشم‌انداز کشور در سال 1404 ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فن‌آوری در سطح منطقه و با تعامل سازنده در روابط بین‌الملل برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصت‌های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده به دور از فقر، فساد، تبعیض و بهره‌مند از محیط زیست مطلوب.

همچنین بر اساس چشم‌انداز سلامت کشور در سال 1404 ایران کشوری است با مردمی دارای بالاترین سطح سلامت و توسعه یافته‌ترین نظام سلامت در منطقه.

اما سیاست‌های کلی مصوب در این راستا که در ارتباط مستقیم با سلامت می‌باشند، عبارتند از:

  • ارتقاء هماهنگی میدان اهداف توسعه شامل آموزش، بهداشت و اشتغال به طوری که شاخص توسعه انسان به سطح کشورهای با توسعه انسانی بالا برسد.
  • افزایش سلامت روحی و جسمی دانش‌آموزان
  • تأکید بر رویکرد انسان سالم و سلامت همه جانبه.
  • ارتقاء شاخص‌های سلامت، هوا، امنیت غذا، محیط و بهداشت جسمی و روحی.
  • کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهویه کننده سلامت.
  • اصلاح الگوی تغذیه جامعه با بهبود ترکیب و سلامت مواد غذایی.
  • مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و روان‌گردان و اهتمام به اجرای سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر.
  • یکپارچگی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، ارزشیابی، نظارت و تخصیص منابع عمومی.
  • توسعه کمی و کیفی بیمه‌های سلامت و کاهش سهم مردم از هزینه‌های سلامت به 30% تا پایان برنامه.
  • ایجاد بازار رقابتی برای ارائه خدمات بیمه درمانی.
  • تأمین بیمه فراگیر و کارآمد و گسترش کمی و کیفی نظام تأمین اجتماعی و خدمات بیمه درمانی.

همچنین جهت‌گیری‌های کلی در این راستا بر طبق مصوبات برنامه‌های توسعه کشور به شرح زیر است:

 مردم و بخش‌های توسعه سالم‌تر

مردم در جنبه‌های جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی سالم‌تر خواهند بود و مشارکت بیشتری در سالم ماندن خواهند نمود. تمامی بخش‌های دولتی و غیردولتی در تولید محصولات و خدمات خود تلاش بیشتری برای حفاظت از انسان سالم خواهند کرد.

 نظام ارائه خدمات سلامت عادلانه‌تر و کیفی‌تر

مراقبت‌ها و خدمات جامع و با کیفیت سلامت در سامانه‌ای مبتنی بر پزشک خانواده و نظام ارجاع برای تمامی جامعه به طور عادلانه ارائه خواهد شد.

 تولید و حاکمیت یکپارچه، پاسخگوتر و تأمین مالی پایدارتر

تولید سلامت یکپارچه و تأمین مالی عادلانه و مبتنی بر بیمه سلامت است و بر رفع نیازهای مردم با حفظ کرامت انسانی آن‌ها متمرکز خواهد گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

تمامی حقوق سایت محفوظ و متعلق به شرکت امین طب سپانو می باشد

طراحی سایت افسون وب